Mijn Facebook is gehackt, wat nu?

Populaire Facebook accounts zijn erg gewild onder spammers. Het komt dan ook vaak voor dat deze gehackt worden. Bij het hacken van Facebook accounts worden wachtwoorden ontfutseld. Vaak waren deze wachtwoorden niet veilig genoeg en daarom eenvoudig te achterhalen.

Wees dus op je hoede en zorg dat je een sterk en veilig wachtwoord hebt. Hiermee voorkom je enorm veel problemen.

Wat te doen wanneer je Facebook is gehackt?

Ben je bang dat iemand jouw account gehackt heeft en wil je hier iets tegen doen dan moet je zo snel mogelijk je account gaan beveiligen. Dit kun je doen met de extra beveiligingsfuncties van Facebook. Met deze functies kun je onder andere bepalen vanuit welke landen er in jouw account mag worden ingelogd, kun je verschillende wachtwoorden gebruiken voor de verschillende apps, instellen dat je bericht ontvangt wanneer er wordt ingelogd en nog veel meer.

facebook-security

Je computer of laptop scannen op malware is ook een prioriteit. De kans is namelijk groot dat jouw wachtwoord achterhaalt is door een key tracker die alles bijhoudt wat er getypt wordt. Dit wordt dan opgeslagen in een log en doorgestuurd naar de hacker. De hacker scant deze log op gebruikersnamen en ziet dan al vrij snel een aantal toetsen die aangetikt zijn na de gebruikersnaam. Op deze manier weten ze jouw wachtwoord.

Scan je computer dus op virussen en malware en zorg dat alles er af wordt gehaald wat er niet thuis hoort.

Account veilig houden

Naast bovenstaande tips is het ook van belang om nogmaals naar je wachtwoord te kijken. Hoe veilig is deze en heb je de mogelijkheid om deze nog veiliger te maken? Weet je het niet zeker, kijk dan even naar onze tips.

Zorg er ook voor dat je geen gegevens opslaat op computers die niet van jou zijn. Ben je bij iemand anders of zit je op een openbare computer, vink dan nooit aan dat die computer jouw gebruikersnaam of wachtwoord moet onthouden. Zorg er voor dat je deze altijd zelf moet invullen en log ook uit wanneer je klaar bent. Veel mensen vergeten dit nogal eens waardoor anderen de mogelijkheid hebben om in hun account te neuzen.

Nep accounts rapporteren

Ontvang je ook weleens een vriendverzoek van iemand die je niet kent? De kans is groot dat dit gewoon een ordinair spam-account is. Rapporteer dit soort accounts bij Facebook zodat ook zij op de hoogte zijn. Het rapporteren doe je door op de report-link te klikken.

Zie je dat er met jouw account ineens spam wordt verstuurd, wijzig dan snel je wachtwoord. Voor je het weet rapporteren anderen jou en ben jij je account kwijt.

Discussies — 1 reactie

  • Cees 25 december 2017 om 15:27

    ik kan wel inloggen op FB, echter mijn profiel is leeg. andere personen zien mijn profiel wel volledig. zowel op pc als mobiel zelfde resultaat. iemand oplossing?

    Hier op Reageren