Zonder problemen inloggen op het grootste sociale netwerk.

Zonder enig probleem inloggen op Facebook, het kan. Het populairste en meest gebruikte sociale netwerk van de gehele wereld heeft dagelijks miljoenen gebruikers die willen inloggen en dat gaat niet altijd zonder problemen.

Om dit te stroomlijnen én om alles zo veilig mogelijk te houden gebeurd er heel wat achter de schermen bij zo’n login procedure, wellicht nog veel meer dan je denkt. Bij elke login worden gebruikersnaam en wachtwoord versleutelt doorgestuurd naar de servers van Facebook. Daar wordt aan de hand van een aantal checks gekeken naar het hoe en wat van deze gegevens.

Login controle

Op de servers van Facebook wordt er automatisch gecontroleerd op de herkomst van de gegevens. Heb je een Nederlands account en log je altijd in vanuit Nederland, maar ziet Facebook ineens dat je vanuit Zweden wilt inloggen (omdat je daar op vakantie bent), dan gaat er een belletje rinkelen. Dit kan er voor zorgen dat Facebook tijdelijk jouw account inactief maakt totdat ze zeker weten dat het daadwerkelijk de eigenaar van dat account is die probeert in te loggen (door middel van extra vragen en of jouw telefoonnummer).

Wachtwoord vergeten

Het wordt ons tegenwoordig bijna onmogelijk gemaakt om wachtwoorden in te stellen die we ook daadwerkelijk zelf kunnen onthouden. Dit zorgt ervoor dat veel mensen hun wachtwoorden vergeten. Wanneer dit gebeurd heb je een aantal opties om je wachtwoord te achterhalen. Zo kun je aan de hand van diverse ‘geheime’ vragen die je bij registratie ingevuld hebt aan Facebook tonen dat jij daadwerkelijk de persoon bent van het account waar je probeert in te loggen.

Een andere manier is via je telefoon (SMS). Facebook heeft jouw telefoonnummer en kan een SMS sturen met daarin een code. Deze code vul je in op de website zodat Facebook weet dat jij de eigenaar van het betreffende Facebook account bent.

Lees ook onze tips voor een veilig en sterk wachtwoord om een goed wachtwoord aan te maken die je niet snel vergeet.

Discussies — 5 reacties

 • j roosenburg vd valle 16 januari 2016 om 23:27

  ik heb steeds veel moeite om in te loggen op facebook hoe kan dat ? is er storing bij facebook ?

  Hier op Reageren
 • A.Bisessar 1 juni 2016 om 15:35

  Als ik op facebook inlog dan lees ik sorry, something went wrong.

  Groetjes,
  A.Bisessar

  Hier op Reageren
 • Corrie haspers-kooiman 4 juli 2016 om 22:18

  Ik heb Facebook via mijn outlook.com maar op mijn nieuwe mobiel kom ik er niet meer op mijn oude Facebook. Gmail blijft mij dwingen om via hun Facebook op de Gmail maar ik wil Facebook synchroniseren met mijn laptop onder mijn outlook.com. com

  Hier op Reageren
 • Corrie haspers-kooiman 4 juli 2016 om 22:22

  Ik wil mijn Facebook op mijn nieuwe mobiel synchroniseren met mijn laptop via mijn outlook.com. maar dat lukt mij niet

  Hier op Reageren
 • Jamilla Sekewaël 21 april 2017 om 00:19

  Ik heb m’n Facebook account geüpdatet & kan sindsdien niet erop , want ze vragen n aanmeldcode die ik nog steeds niet heb ontvangen, ook niet via email of SMS

  Hier op Reageren