Je wachtwoord opnieuw instellen

Wanneer je denkt dat je wachtwoord niet veilig genoeg is en je deze wilt veranderen dan kan dat. Het is stukken veiliger om met een sterk en goed wachtwoord op Facebook in te loggen. Dit zorgt er namelijk voor dat potentiële hackers of andere kwaadwillenden niet snel in jouw account kunnen komen.

Een sterk wachtwoord is lang en heeft cijfers en hoofdletters. Voor tips kun je hier terecht. Zodra je een veilig wachtwoord hebt gevonden voor je account is het tijd om je huidige wachtwoord aan te passen. Dit doe je door bij Facebook in te loggen, naar instellingen te gaan en vanuit daar op ‘Wachtwoord’ klikken en je wachtwoord opnieuw instellen. Vul je nieuwe wachtwoord in en klik op opslaan.

Voordelen van een sterk wachtwoord

Het grootste voordeel is dat deze wachtwoorden moeilijk te kraken zijn. Je gegevens zijn daarom stukken veiliger en je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand anders jouw account in komt. Een belangrijk ding is wel dat je er voor zorgt dat je je wachtwoord gemakkelijk kan onthouden. Ook is het verstandig om meerdere sterke wachtwoorden te gebruiken voor diverse websites. Mocht onverwachts jouw wachtwoord achterhaalt worden, dan hoef je dus niet op elke website deze weer te veranderen.

Een ander voordeel is dat sterke wachtwoorden lang mee kunnen gaan. Omdat je met cijfers werkt is het voldoende om bij een verplichte wijziging er bijvoorbeeld alleen een jaartal achter te plakken. Is jouw wachtwoord Kerkstraat123 en zegt een website dat je je wachtwoord moet wijzigen dan kun je er gemakkelijk Kerkstraat1232015 van maken. En het jaar erop Kerkstraat1232016… enzovoorts.

Ik wil helemaal geen nieuw wachtwoord

Veel mensen hebben geen zin in wéér een nieuw wachtwoord. Door alle verschillende websites en de bijbehorende wachtwoorden is het al zoeken naar wel wachtwoord bij welke website hoort. Het is niet verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen, het is slechts een aanrader. Wil je gewoon je eigen (niet veilige) wachtwoord gebruiken dan kan dat nog steeds.

Discussies — Nog geen reacties