Voorkom problemen door personen te blokkeren

Veel Facebook gebruikers vergeten nogal eens dat hun profiel standaard op openbaar staat en dat iedereen mee kan kijken in hun leven. De optie om berichten af te schermen is iets wat je zeker moet gebruiken want hoe graag je zelf ook denkt dat iedereen alles van je mag weten, zo erg baal je wanneer anderen hier misbruik van gaan maken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er levens verpest worden door de hoeveelheid aan openbare persoonlijke informatie.

Scherm je af van de wereld

Zorg ervoor dat alleen vrienden jouw profiel kunnen bekijken. Zelfs met de vrienden-van-vrienden optie zijn er nog veel te veel mensen die niets te zoeken hebben in jouw profiel. Het klinkt misschien paniekerig, maar het is beter om te voorkomen dan te genezen. Ook wanneer je denkt dat iets op dit moment vrij onbenullig is voor buitenstaanders is het beter om het gewoon af te schermen. Het kan nu misschien onbenullig zijn, maar in de toekomst wellicht niet meer. Probeer dan maar eens al je berichten te achterhalen die je toch wil afschermen.

Hier is een informatief filmpje over wat iedereen van je te weten kan komen als je alles openbaar gooit en hoe ongemakkelijk en ongewenst dit kan zijn.

Neem geen vriendschapsverzoeken aan van onbekenden

Wanneer je vriendschapsverzoeken binnen krijgt van onbekenden doe je er beter aan om deze te weigeren. Waarom zou je iemand die je zelf niet kent toelaten tot jouw persoonlijke informatie? Je laat toch ook niemand je huis binnen komen als je die persoon niet kent? Hoe meer informatie een slechtwillende van jou heeft, des te meer schade deze persoon kan veroorzaken.

Hier geldt ook de verwachting dat het jou zelf toch niet overkomt en dit alleen bij anderen gebeurd, maar wanneer je zo optimistisch in het leven staat kan de klap een keer heel hard aankomen.

Meer info over het blokkeren en deblokkeren van personen op Facebook vind je op het Facebook Helpcentrum.

Discussies — Nog geen reacties