Vind ik niet leuk knop

Er is al vaker over gesproken, maar het lijkt er deze keer toch echt aan te komen, de dislike-knop. In tegenstelling tot de like-knop zal deze er voor moeten zorgen dat men hun ongenoegen kan uitten. De vraag hiernaar is er al lang.

facebook-dislike

Alleen iets leuk kunnen vinden of er neutraal tegenover staan is voor sommigen niet altijd genoeg, wanneer iets jou niet aanstaat wil je dit ook kunnen laten merken. Hier zal de Niet Leuk knop verandering in kunnen brengen. Volgens Zuckerberg wordt het overigens geen knop waarmee je je ongenoegen kunt uiten, maar meer een knop om je medeleven mee te kunnen betuigen.

Wanneer komt de dislike knop op Facebook?

Er is geen specifieke datum vermeldt en we weten daarom dus ook niet precies wanneer we deze nieuwe knop zullen zien verschijnen. Wel werd er gezegd dat dit binnenkort zou zijn. De verwachting is dus dat voor het einde van dit jaar (2015) de knop geheel geïmplementeerd zal zijn in Facebook.

Waarom nu pas?

Facebook heeft het nog echt gehad op negativiteit. De like-knop wordt gebruikt om aan te geven dat je iets leuk vind en vind je iets niet leuk dan doe je niets. Zodra er niet de mogelijkheid is om je ongenoegen te uitten is deze er ook niet, toch? Ook wilde Facebook de adverteerders niet tegen zitten, want zodra een reclame niet bevalt zullen de dislike uit als regen uit de lucht komen vallen. Hoe ze dit nu gaan oplossen zullen we ‘binnenkort’ zien.

Hoe zal de vind ik niet leuk knop bevallen onder de gebruikers?

Waarschijnlijk zullen er heel wat mensen erg blij zijn om voortaan naar hun genoegen ook hun ongenoegen te mogen delen met anderen. De knop zal dus zeer positief ontvangen worden. Voor een ieder die niet houdt van een tegengeluid zal deze knop iets minder goed gaan bevallen. De populariteit van berichten die eerst af te lezen was aan het aantal likes zal nu een behoorlijke verschuiving gaan maken wanneer je ook de dislikes kunt zien.

Wij kijken in ieder geval al uit naar deze nieuwe knop. Jullie ook?

Discussies — Nog geen reacties