Help ik kan niet meer op Facebook inloggen!

Dit is een veelvoorkomende kreet die we helaas maar al te vaak zien. Veel gebruikers raken hun wachtwoord kwijt (of zijn deze vergeten), komen problemen tegen tijdens het inloggen of zijn geheel geblokkeerd op Facebook. Om er achter te komen wat de precieze oorzaak van het probleem is is het van belang bepaalde elementen uit te kunnen sluiten.

Login gegevens zijn niet correct

Wanneer je op Facebook inloggen wilt met verkeerde gegevens zal je al snel een melding zien verschijnen dat het niet mogelijk is om verder te gaan. Check daarom of je wel de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord hebt ingevuld voordat je het alsnog probeert.

Ga je namelijk op de login-knop blijven drukken dan zal er bij Facebook een alarm afgaan. Men denkt dan dat er iemand met brute-force probeert in te loggen. Hierdoor zul je een penalty ontvangen en kun je een tijd lang helemaal niet meer op Facebook komen.

Server reageert niet

Doordat Facebook constant login requests ontvangt, hebben de server het er zwaar mee. In sommige gevallen kunnen ze de aantal aanvragen niet aan en ontstaat er een korte time-out. Dit zorgt er voor dat je tijdelijk niet kan inloggen. Tijdelijk dus, je kan het een minuut later opnieuw proberen en in de meeste gevallen kun je dan al gelijk weer normaal inloggen. Deze time-outs komen niet al te vaak voor aangezien Facebook haar servers goed onderhoudt en uitbreidt waar nodig.

Bij grotere storingen kan het zijn dan je voor een langere tijd niet kunt inloggen. Dit zal dan overal ook aangegeven worden waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het alleen jou betreft. Grote storingen hebben meer tijd nodig om opgelost te worden. Iets meer geduld is dan ook gewenst.

Account is geblokkeerd of verwijderd

Wanneer je niet kunt inloggen omdat je account geblokkeerd of verwijderd is zul je contact moeten opnemen met Facebook. Ze hebben dan blijkbaar een goede rede gehad om je account op non-actief te zetten. Vaak heeft dit te maken met account waar men te vaak heeft proberen in te loggen zonder succes. Een andere mogelijke oorzaak is dat jouw account de huisregels van Facebook heeft overtreden. In deze gevallen kun je gedag zeggen tegen je account.

Andere oorzaken

Indien geen van deze oorzaken betrekking heeft op jouw probleem raden we je aan om onder dit bericht een reactie achter te laten met uitleg over waarom je niet kunt inloggen. Vaak weten wij, of anderen, alsnog snel de oorzaak te vinden.

Discussies — 49 reacties

 • hanneke 21 februari 2016 om 09:05

  iedere keer als ik op Facebook op mijn mobil moet ik steeds een nieuw wachtwoord aanmaken kan dat

  Hier op Reageren
  • Billy hanneke 3 december 2016 om 21:31

   Beste Hanneke en alle andere mensen die zich niet kunnen inloggen op facebook

   Mijn zus kon zich niet inloggen met haar e-mailadres, want dan kreeg ze een ander account te zien, om dit te verhelpen linkte ze haar nummer aan haar account via messenger, op haar gsm, waarop ze nog wel was ingelogd, en daarna logde ze in met haar nummer en dit werkte.

   Ik hoop dat dit jullie kan helpen.

   Mijn beste wensen.

   Hier op Reageren
  • Bep degraaff hanneke 9 augustus 2017 om 11:04

   Goedemorge ik kan mijn niet meer op facbook aan melden

   Hier op Reageren
  • Bep degraaff hanneke 11 augustus 2017 om 13:59

   f acebook,,,,,,,

   Halloo hanneke ik kan mijn via mobiel niet meer aan melden op facebook

   Hier op Reageren
 • Nathalie 14 maart 2016 om 20:58

  Elke keer als ik in wil loggen krijg ik een beeld met daarin een melding [4] aplication request limit reached (#4) kan dus niet meer inloggen. Wat betekend dit?

  Hier op Reageren
 • Mag 30 maart 2016 om 10:43

  Ik heb hetzelfde probleem als Nathalie ook al 3 dagen zonder fb. Krijg ook die melding maar alles in het buitenlandse taal.

  Hier op Reageren
 • Gina Rolleston 3 mei 2016 om 14:38

  Ik ben mn wachtwoord vergeten maar weet wel mn account.
  Als ik op wachtwoord vergeten klik dan dan gebeurt er niks. Wordt telkens gestuurd naar email invullen telefoonnummer of mijn volledige naam. KlIk ik op zoeken dan zie ik mezelf op foto met naam maar kom niet in facebook Hoe kom ik weer achter mn wachtwoord?

  Hier op Reageren
 • Gerard van Os 1 juni 2016 om 15:27

  Facebook werkt niet meer op mijn PC en laptop, maar wel op mijn tablet en mobile en de televisie.
  dit is al sinds deze morgen omstreeks 8,30 uur

  Hier op Reageren
 • Saskia 22 juni 2016 om 19:00

  Ik heb 2 accounts . Als ik inlogt vul ik eerst mijn email in en dan krijg ik altijd maar een account te zien . Ik weet mijn wachtwoord van mijn andere account ook niet meer

  Hier op Reageren
  • Lisette Saskia 11 oktober 2016 om 11:27

   ik heb ook 2 accounts maar kan niet meer op de goede inloggen, ik krijg steeds de oude te zien, wat moet ik doen?

   Hier op Reageren
 • Susan van Losser 24 juni 2016 om 21:48

  Ik kan niet meer inloggen op Facebook. Zowel op de tablet en mobiel. Ik krijg of de melding login error of netwerkfout..

  Kan iemand mij helpen? Ik kan nu ook niks met mijn zakelijke facebook!

  Hier op Reageren
 • Adri 26 juli 2016 om 21:01

  Vandaag 26 juli kan ik niet inloggen , elke keer een melding dat ik waarschijnlijk niet tot de doelgroep behoor , op het moment dat ik denk yes , moet ik mezelf indentificeren op allerlei manieren , ik begrijp er niets meer van , dit duurt al vanaf vanmorgen 10.00

  Hier op Reageren
 • N van Bijsterveldt 4 augustus 2016 om 22:13

  Kan via de facebook app op mobiele tel. Niet meer op facebook komen, krijg steeds het blauwe scherm met logo. Springt dan weer op het witte scherm om vervolgens weer direct terug naar het blauwe opstart scherm . Vreem want op mijn laptop werkt facebook gewoon. Dit is nu al 2 dagen zo.

  Hier op Reageren
 • Janine 24 september 2016 om 15:08

  Mijn man en ik kunnen nwt niet meer op Facebook. Hij herkent onze namen niet meer ….!

  Hier op Reageren
 • erna van schaijk 28 september 2016 om 12:30

  Ik kan niet inloggen op fb omdat er een verkeerd 06 nummer bij staat om een smsje te versturen voor code duurt nu al een week dat ik niet op fb kan heel vervelend

  Hier op Reageren
 • Van Rijswijk 15 oktober 2016 om 17:03

  Als ik op mn telefoon app facebook druk staat er helaas .com.facebook.catana. (ik weet niet of ik het goed schrijf hoor)en dan staat er rapport of ok.
  Dus ik kan en kom niet op mn eigen facebook???dus wat is er daar aan te doen en hoe?

  Hier op Reageren
 • Annie van durme 27 oktober 2016 om 13:08

  Ik kan niet op fb al alles geprobeerd

  Hier op Reageren
 • Helma reijvers 30 oktober 2016 om 21:47

  Waarom kan ik niet op facebook komen? Er staat steeds een vierkant slotje voor. ik heb al van alles geprobeert.

  Hier op Reageren
 • kirsten 31 oktober 2016 om 17:04

  Hallo ik kan me niet inloggen op fb…
  Als ik me aanmeld geeft die aan identiteitcontroleren en heb hier al de hele dag last van… ik kan nu niks doen en vraag me af wat dit is iemand misschien enig idee?

  Mvg

  Hier op Reageren
 • Dianelly Simmons 23 november 2016 om 15:24

  Mijn account is geblokkeerd vanwegens incorrecte wachtwoord gevoerd kan ik alsnog mijn oude face book !! Aanvragen wacht woord gevonden

  Hier op Reageren
 • tessa tollenaere 29 november 2016 om 11:56

  iedere keer ik me aanmeld krijg ik een melding dat ik me opnieuw moet aanmelden van zodra ik op instellingen druk of naar men activiteitenlogboek mijn tags wil goedkeuren krijg ik een melding meld je aan terwijl ik al ben aangemeld en dingen kan doen.

  Hier op Reageren
 • Krsna Karuna Baldew 30 november 2016 om 17:45

  ik kan mijn facebook niet op mijn laptop loggen
  maar wel op andere computer
  wel op mobiel

  Hier op Reageren
 • ibo 7 februari 2017 om 15:33

  hoi, dit krijg ik wanneer ik wil inloggen
  We zullen de ingediende documenten bekijken en daarna contact met je opnemen. Als we meer hulp nodig hebben met het bevestigen van je naam, nemen we contact met je op voor aanvullende documentatie

  Hier op Reageren
 • John de valk 26 februari 2017 om 13:22

  hallo ik kan op mijn account niet meer inloggen. deze is gehackt en is een ander e-mail aan gekoppeld. ik heb alle stappen doorlopen en krijg geen mail op de gekoppelde e-mail adressen en de bovenste kan ik niet inzien die is niet van mij. ook wordt gevraagd voor oudwachtwoord en krijg dan de melding. u gebruikt een oud wachtwoord… ik snap er niks meer van

  Hier op Reageren
 • Cora de Vos 1 maart 2017 om 13:22

  Ik krijg de volgende melding op mijn account als ik in wil loggen:
  “We zullen de ingediende documenten bekijken en daarna contact met je opnemen. Als we meer hulp nodig hebben met het bevestigen van je naam, nemen we contact met je op voor aanvullende documentatie.” Ik heb wel via de mail het wachtwoord kunnen veranderen, maar als ik daarna weer in wil loggen, zelfde probleem. Ik heb nog geen enkele mogelijkheid gehad om gegevens aan te leveren, zoals bijvoorbeeld een ID of dergelijke.

  Gelezen dat dit bij mensen soms meerdere weken/maanden kan duren?

  Hier op Reageren
  • Rick Cora de Vos 10 april 2017 om 15:58

   Heb precies het zelfde probleem en nog geen oplossing gevonden. Kan ook geen contact leggen met een fb.

   Hier op Reageren
  • ilse Cora de Vos 21 november 2017 om 12:57

   hoi ik heb het zelfde probleem betekend dit dat ik nooitmeer op mijn account kan?

   Hier op Reageren
   • Jh v h ilse 28 december 2017 om 21:59

    Ik ook nu! Maar wat nu??? Ga geen indentiteid sturen NO WAY. DT MAG NIET EENS.

    Hier op Reageren
 • Suus 7 maart 2017 om 07:31

  Bij het aanmelden krijg sinds gisteravond de melding…deze pagina kan niet worden weergegeven, mogelijk vind er onderhoud plaats of is er sprake van een programmeerfout. Erg vervelen! Weet iemand wat het is of wat ik moet doen?

  Hier op Reageren
 • Michel brink 29 april 2017 om 16:38

  Ik heb een nieuw account aangemaakt maar deze is direct geblokkeerd en moet nu een code laten sturen naar een telefoon nummer. Dit is echter een compleet onbekend nummer.
  Inloggen en wachtwoord wijzigen lukt wel maar verse kom ik niet

  Hier op Reageren
 • mati 24 mei 2017 om 00:30

  ik kreeg dit brief , wat moet ik doen ?

  Thanks for your help
  We zullen de ingediende documenten bekijken en daarna contact met je opnemen. Als we meer hulp nodig hebben met het bevestigen van je naam, nemen we contact met je op voor aanvullende documentatie.

  Mvg

  Hier op Reageren
 • Henriette Wiering 30 mei 2017 om 13:11

  Goedemiddag,

  Na meerdere malen geprobeerd in te loggen, meerdere malen contact te hebben gehad via facebook waarin ze een meldcode sturen of wachtwoord wijzigen lukt dit niet. Inmiddels staan er drie accounts op. Deze wil ik verwijderen, maar totaal geen hulp van facebook.Elke keer wordt mijn account geblocked terwijl ik niks fout doe.

  Help.

  Hier op Reageren
 • W. van Brakel 7 juni 2017 om 10:31

  Goedemorgen, sinds eind april (!) is ons account geblokkeerd bij/door Facebook. Door een wijziging door Hotmail naar Outlook is ons Hotmail account geblokkeerd en daardoor ook ons Facebook account. Terwijl ons Hotmail account na een dag weer in de lucht was blijft Facebook steeds aangeven dat de ingediende documenten gecontroleerd worden maar verder gebeurt er niets terwijl ik alles aangepast en veranderd heb waar om gevraagd wordt.

  Wie kan of wil helpen bij Facebook??

  Hier op Reageren
 • Brigitte 7 juni 2017 om 10:45

  ik heb 2 accounts maar kan niet meer op de goede inloggen, ik krijg steeds de oude te zien, wat moet ik doen?

  Hier op Reageren
 • Marco 11 juli 2017 om 12:15

  Ik ben mijn wachtwoord vergeten dus heb geprobeerd om een nieuw wachtwoord aan te vragen, dit was vrij omslachtig en nu krijg ik sinds gisteren de melding dat ik te vaak herstel-codes heb ingevoerd en dat ik het later opnieuw moet proberen. Maar ik probeerde het net weer en krijg nog steeds dezelfde opmerking. Ik krijg het niet meer voor elkaar om op FB te komen en dat vind ik knap waardeloos!

  Hier op Reageren
 • Patrick 13 juli 2017 om 09:45

  Sinds twee dagen kan ik niet inloggen. Eerst word er aan gegeven dat het alleen in het engels kan. Dan word het scherm zwart. Enige tips hiermee?

  Hier op Reageren
 • jolanda 14 juli 2017 om 09:29

  Ik kom op geen enkele manier op mijn Facebook account. Wil ik inloggen dan krijg ik een wit scherm. Op de telefoon wel. Maar niet op de laptop. Heb de laptop opgeschoond en alles gedaan, niets.
  zelfs niet op de inlog pagina.

  En plots gistere avond op Facebook. Wilde een spelletje doen, weg. En sinds die tijd weer alleen een wit scherm. HELP

  Hier op Reageren
 • Linda Huisman 22 september 2017 om 12:35

  Facebook wilde dat ik mijn wachtwoord veranderde. Daar was geen enkele reden voor, maar ik had geen andere keus. Het lukt me echter niet meer op facebook te komen nu. Ik heb al 5 x een meldcode gehad en dus ook al 5 x het wachtwoord veranderd, maar steeds staat er dan: de pagina werkt niet en kan ik weer opnieuw beginnen. Heeeeeeeeel frustrerend!!!!!!

  Hier op Reageren
 • sam dekkers 17 oktober 2017 om 20:53

  Het lukt me echter niet meer op facebook te komen. Ik heb al 5 x een meldcode gehad en dus ook al 5 x het wachtwoord veranderd, maar steeds staat er dan: de pagina werkt niet en kan ik weer opnieuw beginnen.

  Hier op Reageren
 • F. Kachar 30 oktober 2017 om 13:26

  Ik krijg een code toegestuurd naar mijn oude mobiel die niet meer bestaat. Helaas kom ik niet meer in mijn account om de mobiel nummer te wijzigen. Ik kreeg ivm beveiliging steeds zelfde melding namelijk code wat naar oude mobiel wordt gestuurd.

  Hier op Reageren
 • Titus 23 november 2017 om 08:04

  Ik kan niet meer inloggen op Facebook. Ze vroegen om foto te maken van mij en up te loaden. Zouden dan foto controleren en mij berichten.
  Dat is nu al week en geen bericht.
  Facebook is ook niet te benaderen. Heel irritant voor een zo groot social media.

  Ik vermoed dat dit komt omdat ik zo nu en dan gebruik maak van VPN bij onbeveiligde netwerken en dan ziet Facebook klaarblijkelijk een ander IP adres en denken dat ik dat niet ben. Ongelofelijk dat Facebook niet mee gaat in de tijd.

  Mag hopen voor mijn vrienden op Facebook dat dit snel wordt opgelost. Het is echt te gek voor woorden.

  Hier op Reageren
 • Egzona 30 december 2017 om 14:59

  Hallo, ik kan niet meer inloggen op fb. Ik weet alleen mijn emailadres waarvan ik het ww niet meer weet, en een oud telefoonnr is eraan gekoppeld die ik al lang niet meer gebruik. Wat nu???!!! Ben ten einde raad! Heeeel graag tipssss

  Hier op Reageren
 • Erna 7 januari 2018 om 12:03

  Ik heb 2 FB accounts, een voor mezelf en een voor mijn werkgever. Sinds een poosje krijg ik geen meldingen meer van mijn eigen account en moest ik via allerlei omwegen in mijn eigen account zien te komen.
  Dat gaat nu sinds 2 dagen ook niet meer, ik kom iedere keer automatisch bij het account van mijn werkgever terecht.

  Hier op Reageren
 • EllenVerstraten 8 januari 2018 om 23:05

  Ik zie mijn Facebook bij vrienden maar ik kan mij niet aan melden kan U mij helpen ik ben sins oktober 2017 op Facebook heb nooit geen problemen gehad maar gisteren kon ik er niet meer op wat ik ook doet wil U mij AUB helpen mijn telnummer is 0644503311

  Hier op Reageren
 • Rodrigo 9 januari 2018 om 11:43

  Ik kan me al een week niet inloggen op Facebook, ze zeggen dat er een cede wordt gestuurd om te bevestigen dat ik het ben naar mijn telefoon, maar heb nog steeds niks binnen, nu kan ik niet inloggen..

  Hier op Reageren
  • Felicia Rodrigo 1 februari 2018 om 23:05

   Ik heb precies ditzelfde probleem!! Waar moet je hier in godsnaam voor zijn? Bij wie of wat? Zo’n groot bedrijf, maar zo zwaar achterhaalt in contact zoeken met!

   Hier op Reageren
 • Joan 10 januari 2018 om 22:05

  Ik kan niet inloggen op mijn account omdat deze onterecht is geblokkeerd. Ik zou regels overtreden zou hebben terwijl ik nooit wat post en alleen Facebook met persoonlijke vrienden die allemaal nog wel een account hebben. Ik heb wel 10 keer gemaild en krijg steeds dezelfde standaardmail waar ik niet verder mee kom want die gaat over problemen met betaling en ik heb gewoon een gratis account. Kunt u mij verder helpen want ik wordt hier echt gek van!

  Hier op Reageren
 • S.faquiri 1 maart 2018 om 15:54

  Goeden middag ,
  Ik kreeg 3 weken geleden dat ik mijn indentiteit moest bevestigen . Ik heb als volgt id kaart kopie gestuurd en mijn naam bevestigd. Ik kreeg het volgende.
  Bedankt voor je hulp

  We zullen de ingediende documenten bekijken en daarna contact met je opnemen. Als we meer hulp nodig hebben met het bevestigen van je naam, nemen we contact met je op voor aanvullende documentatie.

  Afmelden.

  Ik probeer 3 weken al in te loggen en dan krijg weer de zelde bricht te zien.
  Weet iemand het hoelang het duurt voordat ik weer kan inloggen.

  Met vriendelijke groet,
  Saber

  Hier op Reageren
 • elizabet 16 maart 2018 om 16:29

  mijn facebook zegt te vaak code gevraagd op nieuwe als ik dat doe hoor melden van facebook

  Hier op Reageren