Facebook verwijderen uit je leven. Hoe verwijder ik mijzelf?

Dus je hebt het helemaal gehad met Facebook? Je hebt geen zin meer in al die onzinnige updates en foto’s van anderen? Je hebt al maanden niets meer met je Facebook account gedaan en je wilt gewoon stoppen met Facebook? Dan wordt het waarschijnlijk inderdaad tijd om je account te gaan verwijderen. Gelukkig is dit tamelijk eenvoudig te bewerkstelligen.

Deactiveren of verwijderen

Facebook geeft je de mogelijkheid om een account te deactiveren of om deze in zijn geheel te verwijderen. Bij het deactiveren blijft alle accountinformatie en koppelingen met pagina’s, vrienden etc. bestaan. Pas wanneer je het account definitief verwijderd zullen ook deze gegevens worden verwijderd.

facebook-verwijderen

Voor het geval je niet geheel zeker bent van je zaak kun je het beste je account deactiveren. Mocht je van gedachten veranderen dan heb je in ieder geval nog al je gegevens meteen weer bij de hand. Heb je het echt gehad met Facebook en wil je dat ze geen gegevens meer van je bewaren dan zal je jouw account ‘hard’ moeten verwijderen.

Facebook verwijderen

Het verwijderen van je account gaat als volgt:

  1. Ga naar Mijn account verwijderen en klik op versturen.
  2. Vul je wachtwoord in (ter verificatie).
  3. Het profiel zal nu verwijderd gaan worden.

Het verwijderen duurt zo’n 2 weken. Na deze twee weken worden al je foto’s, berichten en account informatie definitief verwijderd.

Let op: een verwijdering wordt pas definitief wanneer je niet meer in je account gaat inloggen. Doe je dit wel, dan vervalt het verwijderingsproces en zal je deze opnieuw moeten starten. Je account is dan namelijk weer geactiveerd.

Discussies — Nog geen reacties