Facebook statistieken, het grootste sociale netwerk blijft groeien

Met momenteel zo’n ruim anderhalf miljard maandelijkse actieve gebruikers is Facebook nog steeds ’s werelds grootste sociale netwerk. Er lijkt nog geen einde te komen aan de groei. Dankzij de vele nieuwe functies die ze blijven toevoegen zoals Signal en de dislike knop houden ze de huidige gebruikers tevreden.

Meest recente Facebook statistieken:
facebook statistieken

Facebook in Afrika

Ook in Afrika gaat het steeds beter voor Facebook. Het aantal internetaansluitingen blijft er groeien en momenteel maakt zo’n 60% gebruik van Facebook. Vooral de landen als Zuid-Afrika, Kenia en Nigeria zijn snel aan het groeien en hebben de meeste internetgebruikers.

Facebook helpt zelf ook mee om de groei te bevorderen. Zo is er al een app ontwikkeld speciaal voor gebruikers met een trage downloadsnelheid en met weinig data. Deze Facebook Lite app is erg populair in de minder ontwikkelde landen.

Totale wereldverovering?

Facebook lijkt te streven naar totale wereldverovering. Of dit er uiteindelijk zal komen moet nog maar blijken. Verrassend is wel dat de groei, tegen verwachting in dus, nog steeds doorzet. Op het moment dat wij in Nederland nog allemaal van Hyves gebruik maakte werd er verwacht dat de Nederlander niet snel zou overstappen op Facebook. We weten inmiddels allemaal hoe dit heeft uitgepakt.

De toekomst van Facebook zal voorlopig nog geen eind in zicht kennen, zeker gezien de Facebook statistieken. Er wordt enorm hard gewerkt achter de schermen om het bedrijf up-to-date te houden en dat is voor zowel Facebook als haar gebruikers goed nieuws.

Discussies — Nog geen reacties