Facebook Signal, trending nieuws direct op je desktop

Deze week heeft Facebook het nieuws bekend gemaakt dat ze met een nieuwe desktop-app zullen komen genaamd Facebook Signal. Deze app geeft overzichtelijk de trending nieuwsberichten weer en maakt het voor journalisten eenvoudig om content te filteren en bij te houden.

facebook-signal

De app laat naast de trending topics ook zien welke berichten er ineens veel geplaatst en gedeeld worden (en daarmee dus belangrijk zijn). Deze info is voor veel journalisten en andere mensen die het laatste nieuws willen volgen erg interessant. Op dit moment is Twitter de handigste tool om het nieuws uit je omgeving goed te kunnen volgen. Facebook lijkt met deze app een grote voorsprong hierop te gaan nemen.

In de app is het ook mogelijk om bepaalde personen en pagina’s te volgen. Dit kan handig zijn voor wanneer je bijvoorbeeld naar specifiek nieuws op zoek bent. Ook is er een handige zoekfunctie beschikbaar waarmee je topics van jouw interesse gemakkelijk kunt vinden om zo het laatste nieuws hierover te lezen. Al deze functies zorgen voor een overzichtelijke pagina met daarin het laatste nieuws over jouw interesses.

Beperkt toegankelijk

De app is niet voor iedereen beschikbaar, tenminste nu nog niet. Bij de start van Facebook Signal zal deze alleen toegankelijk zijn voor geverifieerde gebruikers. Wanneer de app open gesteld wordt voor iedereen is nog niet bekend.

Discussies — Nog geen reacties