Je profielfoto kan nu een Facebook profielvideo worden

Wederom heugelijk nieuws van Facebook. Of moeten we hier wel zo blij mee zijn? Facebook komt binnenkort met de mogelijkheid om een profielvideo in plaats van slechts een foto te uploaden. Dit zorgt ervoor dat je geen statische maar bewegende beelden naast je naam kunt plaatsen.

facebook profielvideo

Profiel video’s

Volgens Facebook worden profielfoto’s enorm veel bezocht en zijn ze op zoek gegaan naar een wat meer mobiel vriendelijke oplossing voor het tonen van deze afbeeldingen. Filmpjes worden sowieso al vrij veel gebruikt in status updates en het leek daarom ook logisch om dit door te zetten naar het profiel zelf. Zodra je dan op een profiel klikt krijg je het bewegende beeld te zien. De Facebook profielvideo zal moeten zorgen voor meer interactiviteit.

Filmpjes en mobiele data

In Nederland zitten we helaas nog vast aan mobiele internet abonnementen met een beperkt datalimiet. Veel gebruikers klagen dan ook al over de vanzelf afspelende filmpjes in status updates. Dit zorgt voor enorm veel data gebruik. Gelukkig is er de mogelijkheid dit uit te schakelen.

Nu er videos als profielfoto ingesteld kunnen worden kan dit wederom weer een domper worden qua internetverbruik. Filmpjes zijn veel groter dan afbeeldingen en verbruiken daarom ook veel meer data. Hoe Facebook dit zal gaan oplossen is nog niet bekend.

Tijdelijke profielfoto

Naast de update van de video als profielfoto komt Facebook ook met de mogelijkheid om tijdelijke profielfoto’s in te stellen. Dit zorgt er voor dat je zelf kan bepalen wanneer jouw afbeelding wordt vervangen door een nieuwe / andere foto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld al foto’s instellen voor wanneer je op vakantie bent of wanneer je jarig bent. Na de ingestelde periode komt je oude foto weer terug.

Overige nieuwe functies

Naast deze nieuwe updates zullen er nog wat kleine aanpassingen komen. Zo kun je in plaats van één profielfoto nu maximaal 5 foto’s instellen die om en om op jouw pagina verschijnen. Ook heb je de mogelijkheid een ‘oneliner’ of een ‘payoff’ bij je profiel te plaatsen. Dit is een korte zin waarin je vertelt wie je bent en wat je doet.

De uitrol van deze nieuwe updates zal beginnen in de VS en daarna ook toegankelijk zijn voor accounts in de rest van de wereld. Het is dus nog even afwachten wanneer wij hier mee aan de slag kunnen gaan.

Discussies — Nog geen reacties