Facebook op je smartphone

Met de Facebook app heb je alles binnen handbereik. Dat mag ook wel want tegenwoordig is voor een groot aantal jongeren hun smartphone scherm het enige scherm waar ze naar kijken op een dag. Laptops zijn onhandig en PC’s zijn niet mobiel, dus blijft de smartphone over. Facebook heeft voor alle software een app ontwikkeld waardoor alle gebruikers te allen tijde hun profiel kunnen bezoeken en de tijdlijn in de gaten kunnen houden.

Verder hebben ze ook een messenger app ontwikkeld waarmee Facebook-gebruikers met elkaar kunnen chatten. Niet te verwarren met Whatsapp, welke ook van Facebook is.

Facebook voor Android

Facebook voor Android Downloaden

Met de Android app van Facebook kun je op elke smartphone die op Android draait jouw Facebook beheren. Alle functies die je op de website zelf hebt kun je ook in de app gebruiken. Zo heb je een mooi overzicht van de tijdlijn met alle updates van je vrienden, kan je eenvoudig je foto’s en videos delen en plaats je al je updates.

Facebook Android App

Een nadeel van deze app is, volgens de recensies, dat de app te veel ruimte in beslag neemt. Naarmate je de app gebruikt maakt deze een cache aan om alles sneller te kunnen laden. Deze cache wordt niet geleegd waardoor deze groter en groter wordt. Dit kan er voor zorgen dat gebruikers hun opslagcapaciteit zien dalen.

Facebook voor iOS

Facebook voor iOS Downloaden

Ook voor de Apple gebruikers is er een Facebook app. Deze app werkt zowel op de iPhone als op de iPad. Ook hier geldt dat alle functionaliteiten die je op de website hebt nu ook in app-vorm kunt gebruiken. Veel mensen houden het tegenwoordig slechts bij de app en gebruiken de website eigenlijk bijna niet tot nooit meer.

Facebook iOS app

Het grote cache en opslag probleem dat Android heeft heeft iOS helaas ook. Wanneer de app te groot wordt doe je er goed aan om deze te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit scheelt je aanzienlijk veel opslagruimte.

Facebook voor Windows Phone

Facebook voor Windows Phone Downloaden

Aan de Windows Phone gebruikers is gelukkig ook gedacht. Net als voor de twee vorige bestuurssystemen is ook hier de app een volwaardige vervanger van de website. Alle mogelijkheden die je nodig hebt zijn er. De updates volgen gaat vlotjes en foto’s uploaden gaat snel en gemakkelijk. De vormgeving van de app is uitstekend.

Facebook Windows app

Facebook weet wel hoe ze de gebruiker kan blijven interesseren. De apps zijn goed ontworpen, duidelijk en snel.

Het cache-probleem is het enige grote minpunt van alles. Zodra ze hier een oplossing voor vinden hebben ze de ideale app in handen en zijn ook de gebruikers helemaal tevreden.

Discussies — Nog geen reacties