De vernieuwing van Facebook Notes. Wat is het en wat kan ik er mee?

Je kent het waarschijnlijk nog niet, maar Facebook is al een tijdje bezig met hun project genaamd Notes. Dit is een blog platform die door iedereen gebruikt kan worden om langere berichten te schrijven dan de korte statusupdates die we allemaal al lang kennen.

Het doel van Facebook is om meer kwalitatieve content op haar platform te krijgen en daarmee te concurreren met onder andere Tumblr en Medium.

facebook-notes

Zelf notes maken

Om zelf een notitie te maken in Facebook Notes ga je naar je profiel, klik je op info en scroll je naar beneden totdat je Notities ziet staan. Daar kun je gaan beginnen met schrijven. Het vernieuwende is dat het je nu makkelijk wordt gemaakt om je content op te maken en bijvoorbeeld foto’s toe te voegen. Deze nieuwe interface zorgt voor een prettige en overzichtelijke werkomgeving.

Waarom zou ik Notes gebruiken?

Voor een ieder die het prettig vindt om wat langere stukken tekst te schrijven zal het een grote vooruitgang zijn ten opzichte van de korte statusupdates. Uitgebreide schrijfsels met bijbehorende afbeeldingen en overige tools zijn ook wat fijner te lezen voor anderen. Dit zorgt voor meer en betere content en lokt uit tot meer discussie.

Je bent uiteraard niet verplicht Notes te gebruiken. Houd je zelf niet van langere berichten schrijven dan kun je prima vooruit met de standaard post-functie.

Discussies — Nog geen reacties